Resultaten voor wijnwet

 
wijnwet
Franse wijnwetgeving Wijnmarkt.
Als onderdeel van de Europese Unie is Frankrijk uiteraard onderworpen aan de Europese wijnwetgeving. Dat betekent dat er vanaf 2009 twee categorieën wijn zijn, namelijk kwaliteiswijn uit een beschermd herkomstgebied en alle overige wijn. Als onderdeel van de Europese Unie is Frankrijk uiteraard onderworpen aan de Europese wijnwetgeving.
Italiaanse wijnwetgeving.
Sinds haar EG lidmaatschap van Italië worden de kwaliteit en herkomst van de wijnen door wetgeving vastgesteld. Bij het vaststellen van de normen is het Franse model gebruikt. De wijnwetgeving is pas in 1963 tot stand gekomen en de laatste herziening is van 1992.
De Duitse wijnwetgeving ontrafeld deel 5 vrienden van de riesling.
Deel 1: De Duitse wijnbouw in de geschiedenis. Deel 2: De historische voorbode van de Duitse Wijnwet van 1971. Deel 3: De totstandkoming van de Duitse Wijnwet van 1971. Deel 4: De Duitse Wijnwet van 1971. Aanvullingen en aanpassingen na 1971.
Spaanse wijnwet.
kwaliteitsklassen: De Spaanse wijnen zijn ingedeeld in verschillende categorien en type benamingen. De wijnwetgeving heeft er tevens in voorzien, dat de wijnen niet eerder verkocht mogen worden alvorens ze aan de juiste rijpingscriteria voldoen. De Spaanse kwaliteitsklassen zijn.: Vino de Mesa.
De Duitse wijnwetgeving ontrafeld deel 4 vrienden van de riesling.
Deel 3: De totstandkoming van de Duitse Wijnwet van 1971. De Duitse Wijnwet van 1971. Alvorens we de veranderingen van de wetgeving in 1971 gaan belichten, willen we eerst de analogie tussen het Duitse wijngaardsysteem en dat van de Bourgogne belichten.
Wijnbouw in Duitsland Wikipedia.
Uit citaten van Shakespeare blijkt dat Duitse wijn hoofdzakelijk rood was, van de pinot noir. Omdat er gezien de vrij geringe plaatselijke consumptie een enorme overvloed aan wijn was, is men deze gaan exporteren naar landen als Nederland, Engeland en Scandinavië.
De Duitse wijnwetgeving: hoe zit het in elkaar? Wijnkoperij Alex Storms Mertens.
De Duitse wijnwet onderscheid twee hoofdcategorieën Duitse wijn, te weten Tafelwein en Qualitätswein. Deutscher Tafelwijn is van eenvoudig niveau en geeft onderdak aan subcategorie Landwein die iets hoger gesitueerd is. In principe nog niet veel geks vergeleken met de Franse wetgeving, echter bij de Qualitätswein komt er in Duitsland verandering in.
wijnwetgeving vrienden van de riesling.
Deel 3: De totstandkoming van de Duitse Wijnwet van 1971. De Duitse Wijnwet van 1971. Alvorens we de veranderingen van de wetgeving in 1971 gaan belichten, willen we eerst de analogie tussen het Duitse wijngaardsysteem en dat van de Bourgogne belichten.

Contacteer ons