Op zoek naar wijnwet?

 
wijnwet
Bordeaux De wijngeschiedenis van Bordeaux Wijnkennis.
De rijke burgers, die lid zijn van de Jurade, beginnen stilaan volledig het economische leven te beheersen. Zo beslissen ze dat niemand het recht heeft om wijn te verkopen vooraleer de handelaars van Bordeaux hun wijn op de markt hebben gebracht.
Italiaanse Wijnwetgeving Il Sapore.
Nu wordt aan de hand van een proeftechnische test gecontroleerd of de wijn ook daadwerkelijk die karakteristieken heeft ontwikkeld die kenmerkend zijn voor die specifieke DOCG-wijn, en bekeken of de wijn goed in balans is. Indien de wijn aan de gestelde eisen voldoet krijgt de wijn de befaamde DOCG-banderol.
Het wijnetiket: alles over het etiket op de wijnfles Rudy Kookt!
Wat er precies allemaal op een etiket gezet wordt, wordt bepaald door de wijnproducent, degene die de wijn maakt. De wijnmaker is daarnaast ook weer afhankelijk van de regels die gelden voor het maken van wijn in het desbetreffende land: de wijnwetgeving.

Wie voert de wijnen in die je zoekt? Uit het archief van de wijnschrijver. gerijpte artikels, columns, verhalen, reportages. Zoek in het archief. Goed om weten. Wijn bij eten. Wijn in restaurants. Goede en betrouwbare invoerders met passie voor wijn.
Nederlandse wijnordening wijnwetgeving.
Dit kan samen gaan met het oogstjaar en het ras, het ras, indien het ras op de OIV lijst staat. Wijn die niet voldoet aan de BOB, BGA of Cepage wijn regels kan alleen als wijn uit Nederland op de markt worden gebracht, zonder oogstjaar en zonder ras gegevens.
Kwaliteitsniveau Moezelwijnen Proeven en Keuren van Vakmanschap.
De Duitse wijnwet gaat uit van de rijpheid van de druiven. De wet geeft aan hoe hoog het suikergehalte van de most behoort te zijn om aan een kwaliteitsniveau te voldoen. Dat een wijn smaakt en een bepaalde kwaliteit heeft begrijpt iedereen wel.
Test uw wijnkennis met de wijntest voor gevorderden Het Wijninstituut.
De benaming indication géographique protégée vormt een onderdeel van de Franse wijnwet. Cornas is een rode wijn. Op witte wijn wordt geen schilweking toegepast, want dat is niet nodig. Macération carbonique is een vergistingsmethode waarbij het vergistingsproces plaatsvindt in een afgesloten tank.
Ontdek wijnland Oostenrijk Gall Gall.
Alles over Riesling. Net als in andere wijnlanden is de Oostenrijkse wijnwet gebaseerd op de Europese regelgeving. Maar de Oostenrijkse regels gaan veel verder de Europese voorschriften; Oostenrijk heeft de strengste en meest uitgebreide wijnwetgeving ter wereld. Er zijn wel duidelijke overeenkomsten met de Duitse wijnwet.

Contacteer ons