Meer resultaten voor Italiaanse wijnwet

 
Italiaanse wijnwet
IN DE MEDIA Slijterij en Wijnhuis de Vijver.
Volgens de Italiaanse wijnwetgeving zou er per 1 fles Amarone van het wijnhuis 2 flessen Ripasso gemaakt mogen worden. Nu de Ripasso zó populair aan het worden is, zou je verwachten dat de productie van duurdere Amarone ook zou stijgen.
Italiaanse wijnwetgeving.
Sinds haar EG lidmaatschap van Italië worden de kwaliteit en herkomst van de wijnen door wetgeving vastgesteld. Bij het vaststellen van de normen is het Franse model gebruikt. De wijnwetgeving is pas in 1963 tot stand gekomen en de laatste herziening is van 1992.
Italiaanse wijnen.
Campanië / Campania. Begrippenlijst wijnwetgeving voor Italië. De Italiaanse wijnwetgeving is de modernste en meest complete wetgeving in Europa. Wanneer een wijnboer herkomstaanduidingen als DOC en DOCG wil verkrijgen, zijn er veel verplichtingen en plaatselijke normen waaraan een wijn moet voldoen.
Wijnwet Italië Zo.
Verder kan er in de wijnwet staan welke fles men moet gebruiken, of er een kurk of schroefdop op mag enz enz. Het wil overigens niet zeggen dat DOC en DOCG wijnen beter of lekkerder zijn dan bijvoorbeeld een IGT-wijn. Sommige Italiaanse topwijnen vallen in de laagste categorieën VdT of IGT!
Italiaanse druivensoorten.
In de twee laatste decennia van de vorige eeuw heeft de Italiaanse wijnbouw met de invoering van een nieuwe wijnwet en de komst van de persoonlijke oenoloog of wijnexpert in de wijngaard en de kelders een enorme positieve ontwikkeling doorgemaakt ten gunste van de kwaliteit en de autochtone druivensoorten.
Franse wijnwetgeving Wijnmarkt.
Er mogen bijvoorbeeld druivenrassen gebruikt worden die niet zijn toegestaan in de AOP of er mag meer geoogst worden. Voor de consument is ook belangrijk dat in deze categorie het druivenras vaak op het etiket staat. Wijn kopen Online? Italiaanse classificatie der wijnen.
Wat zijn de herkomstbenamingen van wijn in Italië?
Deze classificatie geeft aan dat de wijn afkomstig is uit een specifieke Italiaanse regio. Deze appelatie is vooral gemaakt voor de zogenaamde nieuwe wijnen van Italië. De producenten van deze wijnen hebben gebroken met de oude wetgeving. De Indicazione Geografica Tipica garandeert de herkomst van de druiven.
Toscane Wijnkennis.
Het vermoeden bestaat dat er druiven van buiten de regio worden aangevuld. Als geen andere Europese wijnwet houden de Italiaanse regels zich bezig met bijzonder onbelangrijke details zodat opkomende kwaliteit in Toscane aanvankelijk de kop wordt ingedrukt. Een achterhaalde assemblage, zoals bij Chianti met zijn verplichte aandeel witte wijn, of bij Bruneelo de verouderde vinificatiemethoden zoals de veel te lange opslagtijden, maakte volgens de echte experts echte topkwaliteit onmogelijk.

Contacteer ons