Resultaten voor rhone wijn

 
rhone wijn
Welkom bij Rhône Value Wines Rhône Value Wines.
De liefde voor wijn ontkiemde in een horecabaantje tijdens mijn studententijd. Via het Wijncertificaat, de Vinologenopleiding en OINOS-modulen heb ik in eerste instantie wijnkennis vergaard. Het organiseren van proeverijen en wijncursussen leidden tot het zelf importeren van wijn. De wijnhobby groeide in 10 jaar uit tot een parttime eenmanszaakje en smaakte naar meer.
WIJN FRANKRIJK CTES DU RHNE SOORTEN DRUIVEN SYRAH.
Ook witte wijn van de Clairette, Bourboulenc, Grenache Blanc en Rousannedruiven.; Vacqueyras: hoofdzakelijk rode wijnen van de Grenache, Syrah en Mourvdredruif.; Ctes du Rhne-Villages: hoofdzakelijk rode wijnen van de Grenache, Mourvdre, Cinsaut en Carignandruiven.; Ctes du Rhne: rode, ros en witte wijn.;
Wijnvakantie, wijnreis Côtes du Rhône, overzicht en aanbod van accommodaties voor uw vakantie in diverse wijnregio's' van de Rhônevallei.
Naast toegankelijke, betaalbare en kruidige rode wijnen komen hier ook de kwaliteitswijnen vandaan als Châteauneuf-du-Pape, Gigondas en Vacqueyras. Een bekende witte wijn die hier van dan komt is de zoete goudgele Beaumes-de-Venise. Deze wijn wordt gemaakt van de Muscat à petits grains, een rode Grenache druif die van nature een hoog suikergehalte heeft.
Rhônevallei wijnstreek Wikipedia.
Het zuidelijke Rhônegebied is goed voor 80% van de totale wijnproductie van de gehele Rhônvevallei. Qua productiehoevelheid is de rode wijn dominant 82%, maar de trend is dat de rosé 10% in opkomst is en dat de hoeveelheid witte wijn 8% afneemt.
Rhône Wijnkennis.
Het feit dat de boeren in de loop der eeuwen hun wijn de naam Côtes du Rhône hebben gegeven, is van groot belang geweest voor de naamsbekendheid én voor de toekenning van de Appellation d'Origine' Contrôlée Côtes du Rhône op 19 november 1937.
Klassewijnen uit Rhône online kopen Colaris.nl.
Men maakt hier rode wijn van syrah, die diep van kleur is. Côte Rôtie kan weer opgedeeld worden in twee delen. De Côte Blonde, die staat voor soepele wijnen en de Côte Brune die wijnen produceert met structuur. De meest fameuze witte wijn in deze regio is Condrieu.
Cotes du Rhone wijnen.
Côtes du Rhone wijnstreek. De sterke troef van Rhône wijnen is dat ze zeer gemakkelijk en smaakvol zijn. Zowel bij de Hollandse als de Franse keuken zijn deze wijnen bij veel gerechten uitstekend te combineren. Deze wijnen mogen uit het hele Rhône gebied komen, maar de meeste komen uit de zuidelijke streek. De Côtes du Rhône wijnen zijn vurige, fruitige wijnen. Iets koeler 16 graden Celsius geserveerd komen deze wijnen goed tot hun recht. In de Rhône worden in totaal 21 druivensoorten gebruikt. In het noordelijke gebied is voor de rode wijn de Syrah druif het meest dominant terwijl dat in het zuidelijke gebied de Grenache noir is.
Goede wijn uit de Rhône kopen.
In het zuiden wordt aanzienlijk meer wijn gemaakt, de meeste onder de appellatie Côte du Rhône of Côte du Rhône Village. Enkele interessante Cru's' uit dit warme gebied zijn Gigondas zowel rood in de stijl van Château-Neuf-du-Pape als rosé, Vacqueras zowel rood, wit als rosé, Tavel beroemd vanwege haar Rosé en Beaume-de-Venise bekend van haar weelderige zoete wijnen van de Gele Muskaat.

Contacteer ons