Zoeken naar igt wijn

 
igt wijn
Oropasso Biscardo IGT Veneto Chardonnay Garganega.
De wijn fermenteert 15 dagen in stalen tanks en rijpt ongeveer 5 maanden in RVS tanks. Wijn Spijsadvies voor bij deOropasso Biscardo IGT Veneto Chardonnay Garganega: deze witte wijn is heerlijk bij pasta gerechten, risotto, soep, vis, schaaldieren, witvlees en gerijpte kazen.
Wijnbouw in Italië Wikipedia.
De markering DOC staat sinds 1963 wettelijk voor Denominazione di origine controllata, en garandeert een bepaalde kwaliteit. De wijnen komen uit een begrensd gebied en voldoen aan vastgestelde productie-eisen. Indicazione Geografica Tipica IGT de wijn komt uit een bepaald geografisch gebied en verder zijn er geen kwalificaties die een kwaliteitseis impliceren.
Over Italiaanse wijnen Per Bacco Vini, Italiaanse klasse wijn online kopen.
We zien het als onze taak om de wijnliefhebber te helpen bij het maken van een keuze. Misvatting die vaak gemaakt wordt is dat een wijn met een IGP/IGT status een kwalitatief mindere wijn zou zijn dan een DOCG wijn.
Wijn Enoteca Amsterdam Amsterdam.
Pinot Grigio Veronese IGT I Classici Cantina di Custoza. SUPÈRbio Bianco IGP Sicilia Vivicola Decordi Spa. Appels Rijpe meloen. Sauvignon Torre Dei Vescovi. Rijk Mineraal Exotisch fruit. Vitàlys IGT Veneto De Stefani IGT. Amandel Appel Exotisch. Langhe Favorita DOC Bel Colle.
Wat zijn de herkomstbenamingen van wijn in Italië?
IGT is een soort tussencategorie voor wijnen die om de een of andere reden niet in aanmerking komen voor een traditionele classificatie. Vaak omdat men geen traditionele druiven gebruikt of afwijkende vinificatietechnieken toepast. Deze classificatie geeft aan dat de wijn afkomstig is uit een specifieke Italiaanse regio.
Classificatie van wijn in Italië: Vino da tavola, IGT, DOC en DOCG.
De classificatie geeft wel aan dat de wijn uit een specifieke Italiaanse regio komt. Zo moet de wijn voor minstens 85 procent afkomstig uit het geografische gebied waar zij de naam van dragen. Daarnaast garandeert het label IGT ook de herkomst van de druiven.
Witte Wijn: Italvin Wijnwinkel, importeur van Italiaanse wijnen Leiden.
Gavi DOCG Del comune di Gavi. Pecorino IGT Terre di Chieti. Chardonnay IGT Cretico. Trebbiano Colle Secco Bianco DOC. Castel Nuovo Del Garda. Sauvignon Igt Campo dei Rovi Veneto Bosco del Garda. Bianca di Custoza Superiore Doc Albarell Bosco del Garda.
VINOPROVA, Webshop in Top Wijnen Italiaanse Wijnen.
Een intense neus van vooral bos fruit en zoete aardbeien. De smaak is vol en delicaat met veel fruittonen van bramen en bosbessen en accenten van citrus. De afdronk is krachtig en fris met een klein bittertje en enige kruidigheid.

Contacteer ons