Op zoek naar elzas wijn kopen?

 
elzas wijn kopen
Wijn bestellen online doe je bij Elzas Wijnkoperij De Gouden Ton.
Biologische wijn 3. Boutique wijn 2. Fles 075L, 5. De Elzas, of Alsace zoals de streek in Frankrijk bekend staat, ligt ingeklemd tussen de Vogezen en de Rijn en strekt zich uit over een smalle strook van 140 kilometer van Marlenheim in de Bas-Rhin tot Thann in de Haut-Rhin.
Muscat dAlsace Alsace.
De Muscat dAlsace is in tegenstelling tot de Muscats uit Zuid-Frankrijk geen zoete dessertwijn, maar een droge wijn die fantastisch combineert met allerlei groentegerechten. Het klinkt misschien een beetje gek, maar Muscat is de enige droge wijn die echt naar druif smaakt. Dat pure fruit, in combinatie met verleidelijke bloesemaromas en zijn zachte zuren maken hem extra lekker om in de lente te drinken. Solo, bij salades en, net als in de Elzas zelf, bij verse, witte asperges.
Riesling Elzas 2014 Egmond Rentz witte wijn WijnVoorNu.
De witte wijn van deze druif wordt doorgaans niet op fles gebracht, maar als open wijn in cafés en restaurants geschonken. In de Elzas heeft de plant het moeilijk maar geeft desondanks fantastische rode wijnen. Het is de enige blauwe druif in de Elzas.
Wijnen uit de Elzas kopen Domaine Alsace.
Maar liefst 90% van de wijnen uit de Elzas zijn wit. De bekenste rassen zijn de Pinot Blanc, Riesling, Pinot Gris, Gewurztraminer, Muscat en de Sylvaner. Dit zijn allemaal witte wijnen, maar totaal verschillend van karakter. Het bijzondere is dat de Elzas daardoor voor elk moment of bij elk gerecht wel een bijpassende witte wijn heeft.
Kwaliteitswijnen uit Elzas online kopen Colaris.nl.
Wilt u alle Elzas wijnen bekijken die we in ons assortiment hebben? Klik dan hier. Een kleine selectie bestsellers uit de Elzas treft u hieronder aan.: Wijnhandel Léon Colaris. Al meer dan 95 jaar het adres voor de mooiste kwaliteitswijnen! iDeal Mastercard Visa. Land van herkomst. Wijn bewaren gratis opslag.
Elzas wijn kopen Alsace.
De meest voorkomende druivenrassen in de Elzas zijn: Riesling meest aangeplante druif, Pinot Blanc, Gewurztraminer Traminer Rose, Pinot gris, Sylvaner, Pinot Noir voor rode wijn en Muscat. Naast AOC Alsace, zijn er ook enkele wijngaarden die de naam Alsace Grand Cru grand Cru d'Alsace' dragen.
Hugel Fils, wijn uit de Elzas Frankrijk online bestellen. In 1639 vestigt de eerste Hugel zich in Riquewihr.
Dankzij de gunstige geografische ligging is de Elzas het droogste wijnbouwgebied van Frankrijk. Het microklimaat, ontstaan door de bescherming van de Vogezen en het ontbreken van zeeinvloeden, zorgt ervoor dat de druiven langzaam kunnen rijpen en juist daaraan ontleent de wijn zijn verfijning, aroma en intensiteit.
Elzas wijn kopen? wijnhandeldehaas.nl.
Bordeaux Bourgogne Beaujolais Champagne Elzas Loire Provence Côtes du Rhône Zuid Frankrijk. U bevindt zich hier: Home Frankrijk Elzas. Pinot Blanc ac 2013 Colmar De Pinot Blanc, plaatselijk ook wel clevner genoemd, geeft een pittigesappige, wijn met een goede zuurgraad en een fris, licht fruitig en kruidig aroma, ook mede dankzij de aanwezigheid van een klein percentage van de Auxerrois.

Contacteer ons