Op zoek naar dessertwijn bij chocolade?

 
dessertwijn bij chocolade
Top 10 Dessertwijnen Wijnkoperij Platenburg.
Door het kleine bubbeltje voelt deze nog lichter aan en combineert het ook perfect bij ijscoupes met vers fruit. Chocolade heet een krachtige, volle smaak. Zoek die eigenschappen dus ook in een dessertwijn. Banyuls, een versterkte rode wijn uit de Languedoc, vormt een fantastisch huwelijk met chocolade brownies, chocoladetaart, truffels.
Welke wijn bij chocolade? / Abels Wijnblog AbelsWijnen.nl.
Chocolade met noten. Bij chocolade met noten past het beste een een ronde rode wijn van de Cabernet Sauvignon, Malbec en Syrah. Ook lekker met een dessertwijn. Wijntip Excelsior Cabernet Sauvignon of Torres Moscatel Oro Floralis. Chocolade met biscuit en karamel.
Welke wijn drink je bij het dessert? Gall Gall.
Maak je een toetje met bittere, pure chocolade zoals deze bittere chocolade mousse? Neem een Dows Nirvana Reserve port. Al aan de rode wijn bij het hoofdgerecht? Schenk die stevige Amarone maar gewoon door bij het toetje! Op zoek naar de drank en het toetje in één? Probeer dan deze white velvet chocoladedrank. Het beste van twee werelden. Bij andere chocoladegerechten is een PX sherry of een versterkte rode dessertwijn uit Zuid-Frankrijk: Banuyls ook erg lekker!
Wijn en spijs combineren: dessert Avalon Wijn Spijs.
Wijn en spijs combineren: dessert. Een algemene opmerking over wijnen bij desserts: ook al duidt de term dessertwijn in de volksmond alle zoete wijnen aan, lang niet alle zoete wijnen doen het goed bij zoete desserts. De beste zoete wijnen zoals Sauternes, de top uit Loire en Duitsland doen het vaak veel beter bij fruit dan bij ijs, gebak of andere mierezoete hapjes.
Hoe kies ik dessertwijn.
Als je daarnaast wijn drinkt, geeft dat soms een dunne, metaalachtige smaak. Zoete en mousserende wijnen zijn bij fruit een goede combinatie, een frisse Moscato dAsti bijvoorbeeld. Chocolade is enorm aromatisch, dus een goede balans met dessertwijn is niet altijd even makkelijk.
Wijn en chocolade. Facebook. Instagram. Linkedin. Twitter.
Zeiden we vroeger: bij een chocoladedessert past alleen een mooi glas port of een zoete madera malmsey of bual, tegenwoordig lijken combinatiemogelijkheden van chocolade en wijn veel breder te zijn. En dat terwijl de tannines in wijn toch botsen met de bitters in de chocolade, zo leerden we altijd.
De lekkerste dessertwijn.
De ultieme klassieker als het gaat om dessertwijn is natuurlijk de rode port, waarvan Grahams één van de bekendste is. Dit merk heeft onder meer kleine flesjes port, die heel vrolijk staan op de kersttafel. Zo kunt u verschillende smaken afwisselen. Bij chocolade en rood fruit is de wijn Domaine Cazes Rivesaltes Grenat Rouge een echte aanrader.
Wijn en Chocolade combineren, waar let je op?
Het analyseren van je dessert klinkt niet zo smakelijk maar het helpt je zeker bij het maken van een goede keuze voor de combinatie met wijn. Er zijn veel verschillende soorten mooie dessertwijn op de markt, maar die zijn niet allemaal even goed geschikt om met chocolade te combineren.

Contacteer ons