Zoeken naar Wijnbouwgebied

 
Wijnbouwgebied
Baden Wijnbouwgebieden.
Veel zon en warmte de Kaiserstuhl is de warmste plaats van Duitsland zorgen ervoor dat dat ook lukt. Het wijnbouwgebied Baden strekt zich uit van de Tauber in het noorden tot aan het Bodenmeer in het zuiden. De negen districten Bereiche waarin het gebied onderverdeeld is, zijn landschappelijk en klimatologisch heel uiteenlopend.
Lijst van wijnstreken in Duitsland Wikipedia.
De wijnstreek Palts is een groot wijnbouwgebied van 23.000 hectare in de gelijknamige Pfalz en is daarmee een van de grootse producenten van wijn in het land. Met een lengte van 85 kilometer stekt het zich uit langs de Rijn die oostelijk ligt uit tot de Franse grens in het zuiden.
Wijnbouw in Spanje Wikipedia.
Castilië-La Mancha bewerken. Het gebied ten zuiden en zuidoosten van Madrid is een groot wijnbouwgebied. Het beslaat een groot deel van de autonome regio Castilië-La Mancha. Madrid: Van de regio in de onmiddellijke omgeving ten zuiden en westen van Madrid komen de vinos de Madrid.
Mosel Wijnbouwgebieden.
Het wijnbouwgebied is onderverdeeld in zes Bereiche. Burg Cochem aan de benedenloop van de Moezel wordt tegenwoordig vaak Terrassenmosel genoemd, omdat wijnbouw daar vaak alleen maar in terrasvorm mogelijk is. Hier bevindt zich de steilste wijngaard van Europa, de Bremmer Calmont.
Pfalz Wijnbouwgebieden.
De Koning van de witte wijnen is er inmiddels de onbetwiste nummer 1 met ruim 5000 hectare wijngaard. Ook Weiss en Grauburgunder zijn aan een sterke opmars bezig. Verder horen ondermeer Silvaner, Müller-Thurgau, Scheurebe, Gewürztraminer, Kerner en Morio-Muskat tot het veelzijdige witte wijnaanbod van de Pfalz. Rode wijnen worden steeds belangrijker.
Te Gast in de wijnbouwgebieden.
Te Gast in de wijnbouwgebieden. Württemberg staat op de vierde plaats van Duitse wijngebieden. Van de grote is het het enige dat meer rode dan witte wijn produceert. Duitse Wijn en Weten. Wijn en eten. Te Gast in de wijnbouwgebieden.
WIJNBOUWGEBIED definitie Encyclo.
Gevonden op http//www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/WIJNBOUWGEBIED/1.: Geen exacte overeenkomst gevonden. Encyclo.nl, online sinds 2007, is een zoekmachine voor Nederlandstalige begrippen en definities. De website probeert alle woordenlijsten op het internet, groot en klein, samen te brengen om het zoeken naar woorden makkelijk te maken.
Wijnbouwgebied wijngebied definitie Encyclo.
Gevonden op http//www.encyclo.nl/lokaal/10519.: Geen exacte overeenkomst gevonden. Encyclo.nl, online sinds 2007, is een zoekmachine voor Nederlandstalige begrippen en definities. De website probeert alle woordenlijsten op het internet, groot en klein, samen te brengen om het zoeken naar woorden makkelijk te maken.

Contacteer ons