Op zoek naar bourgogne wijn?

 
bourgogne wijn
Wijn uit de Bourgogne: alles over deze Franse wijnstreek Gall Gall.
Uit de Côte de Beaune komen de mooiste witte wijnen van de Bourgogne, waaronder meursault. Daarnaast worden er ook enkele goede rode wijnen geproduceerd. Een stukje geschiedenis. Er wordt al wijn verbouwd in de Bourgogne sinds het begin van onze jaartelling.
Bourgogne Wijnkennis.
Alles over wijn. Bourgogne wordt onderverdeeld in een vijftal districten.: Dit is het meest noordelijke gebied. De Côte d'Or.' De Côte d'Or' is het hart van de Bourgogne wijnen. Hier worden de grootste, beroemdste wijnen gemaakt, in zowel rood als wit.
Bourgogne wijnstreek Wikipedia.
In 1937 kreeg de Bourgogne Passetoutgrain een wijn die een mix is van de pinot en gamaydruiven de status van AOC. Om zijn onsterfelijke ziel veilig te stellen, bouwde Nicolas Rolin, de kanselier van Filips de Goede, het beroemde Hospices de Beaune in 1443.
Wijn kopen tijdens de vakantie: tips voor de Bourgogne frankrijk.nl.
People 4 Comments. A31, A6, A7, Beaune, Bourgogne, Bourgogne-Franche-Comté, gastblogger Monica van der Stap, Macon, Route du Soleil, tussenstop, wijn, wijnboeren, wijnproeven. Wijn kopen in de Bourgogne: handige tips! Rijd bij de terugreis naar Nederland niet LANGS de Bourgogne, maar maak een stop om om lekkere betaalbare wijnen te kopen!
Bestel de beste wijnen uit Bourgogne online De Wijnbeurs.
Bekijk alle Bourgogne wijnen. De Wijnbeurs heeft exclusief voor u de mooiste Bourgogne wijnen geselecteerd. Wijn uit de Bourgogne. Na Bordeaux is Bourgogne waarschijnlijk het beroemdste Franse wijngebied. En dat terwijl de regio slechts ongeveer 10.000 hectare wijngaard heeft, een tiende van Bordeaux!
Wijn en druivensoorten uit de Bourgogne Lekker weg Bourgogne.
Samen vormen ze één van de bekendste aperitiefjes aller tijden: de kir. Inmiddels is de kwaliteit van de aligoté sterk verbeterd en is aligoté wijn ook zonder zoete toevoeging goed te drinken. Kir royal is trouwens crème de cassis met crémant de Bourgogne.
Bourgogne wit Witte Bourgogne Frankrijk Streken Topbourgognes wijnhandel Janselijn.nl.
Bourgogne Hautes Côtes de Beaune Blanc I Pierre-Yves Colin-Morey. Recentelijk heeft Pierre-Yves een aantal nieuwe akkers verworven in de Hautes Côtes de Beaune. Hoewel dit pas de tweede oogst onder het etiket Colin-Morey is de wijn direct al van een spectaculair niveau.
Topwijnen uit Bourgogne online kopen Colaris.nl.
Chablis-wijn wordt zowel gerijpt op roestvrijstaal als op eikenhout. Wijn uit Côte-dOr. Côte-dOr is gelegen in een heuvelachtig gebied en kan opgedeeld worden in twee delen: Côte de Nuits en Côte de Beaune. Met bekende appellations zoals Gevrey-Chambertin, Pommard en Meursault worden de wijnen uit Côte-dOr tot de belangrijkste van de Bourgogne gerekend.

Contacteer ons