Op zoek naar wijn bourgogne?

 
wijn bourgogne
Wijnassortiment Bourgogne Kwast Wijnkopers.
Von der Leyen Nahe. Selecteer type wijn. incrocio bruni 54. melon de Bourgogne. muscat à petits grains. rabo de ovelha. tinta del pais. Louis Jadot Pernand-Vergelesses Blanc 1er Cru Clos de la Croix de Pierre. Louis Jadot Puligny-Montrachet les Referts.
Wijn uit de Bourgogne: alles over deze Franse wijnstreek Gall Gall.
De groene heuvels van de Bourgogne Bourgondië worden al eeuwenlang geassocieerd met rijkdom en heerlijk eten drinken. Wijnen uit de Bourgogne werden al in de 6e eeuw geprezen om hun kwaliteit. Ook nu staat deze noordoostelijke Franse regio bekend om haar goede rode en witte wijnen van pinot noir en chardonnay. Bourgogne in het kort.: Produceert 61% rood, 31% wit en 8% mousserende wijn in 2011.
Bourgogne wijnstreek Wikipedia.
In 1937 kreeg de Bourgogne Passetoutgrain een wijn die een mix is van de pinot en gamaydruiven de status van AOC. Om zijn onsterfelijke ziel veilig te stellen, bouwde Nicolas Rolin, de kanselier van Filips de Goede, het beroemde Hospices de Beaune in 1443.
Goede wijn uit de Bourgogne kopen.
Staat er Bourgogne AOC op de fles, of een appellatie die verwijst naar een gemeente uit de Côte d'Or, dan is het altijd Pinot Noir. Alleen in het zuiden van Bourgogne, in de Mâcconais en Côte Chalonnaise, wordt rode wijn van de Gamay druif gemaakt.
Topwijnen uit Bourgogne online kopen Colaris.nl.
Chablis-wijn wordt zowel gerijpt op roestvrijstaal als op eikenhout. Wijn uit Côte-dOr. Côte-dOr is gelegen in een heuvelachtig gebied en kan opgedeeld worden in twee delen: Côte de Nuits en Côte de Beaune. Met bekende appellations zoals Gevrey-Chambertin, Pommard en Meursault worden de wijnen uit Côte-dOr tot de belangrijkste van de Bourgogne gerekend.
Mr. Vino proeft Bourgogne-wijnen. in hartje Bourgogne Culy.nl.
Naast dé twee druivensoorten uit de Bourgogne zijn er nog twee die meer dan het vermelden waard zijn. Allereerst de witte druif: Aligoté. Een eenvoudiger zusje van, maar wordt een kroonprinsesje als je deze wijn mengt met crème de cassis.
Wijn uit Bourgogne Frankrijk Wijnvoordeel.
Het is kleinschaliger dan de Bordeaux en grote Chateaus zijn in dit gebied niet te vinden. De rode wijn wordt voornamelijk gemaakt van de pinot noir druif en witte wijn van de chardonnay, druivensoorten mengen komt in de Bourgogne eigenlijk niet voor.
De classificatie van Bourgogne WijnGekken.
Een matig jaar is in de Bourgogne dan ook gelijk een slecht jaar. Lees hier voor de goede wijnjaren. Lees HIER meer over de Bourgogne. Geplaatst in Achtergrond, lol wijn feit wijn humor Tags: Achtergrond, lol wijn feit wijn humor permalink.

Contacteer ons