Op zoek naar Wijnwetgeving Italië?

 
Wijnwetgeving Italië
Le Marche Italie in één regio.
Provincie Pesaro-Urbino PU. De wijnwetgeving is in 1963 ingevoerd, met als eerste D.O.C.G. wijn de Vernaccia di San Gimignano. Italie heeft een van de strengste wetgevingen ter wereld. In 1992 is de nieuwe wijnwetgeving ingevoerd onder de toenmalige minister Goria met als naam: Wet" 164.
Paul's' Choice: Wijnland Spanje Geschiedenis.
In de laatste 20 jaar gebeurde er meer in de spaanse wijnwereld dan in de 2000 jaar ervoor. Nieuwe Denominaciones de Origen zijn geboren, een volledig nieuwe wijnwetgeving heeft het licht gezien, de modernste vinificatiemetodes worden toegepast met gecultiveerde en gecontroleerde gisting.

Roi des Rois. Uit het archief van de wijnschrijver. Beaujolais in de zomer. De alcoholfactor in wijn. Vlaming Justin Onclin kocht Chteau Villemaurine in Saint-Emilion. Vrouwen in Veneto. 2019 Bruno Vanspauwen www.wijnkanaal.be partner worden / adverteren over wijnkanaal.be naar vierbordjes.be.
Wijnwetgeving Italieuml.
De wijnwetgeving is ingevoerd in 1963, met als eerste D.O.C.G. wijn de Vernaccia" di San Gimignano. Italieuml heeft eacuteeacuten van de strengste wijnwetgevingen ter wereld. In 1992 is de nieuwe wijnwetgeving ingevoerd door minister Goria met als naam: Wet" 164.
De Duitse wijnwetgeving ontrafeld deel 3 vrienden van de riesling.
De wijnwetgeving in Frankrijk was heel regulerend, de toestand in Italië was veel liberaler: er waren geen prijsinterventies of plantrestricties, maar de Italiaanse regering beperkte wel de invoer van wijn uit niet-EEG landen. Een tegengestelde situatie in die twee grote landen dus.
Over wijn Turkenburg Tradition Wijnkoopers B.V.
De Italiaanse wijnwet heet afgekort D.O.C. De volledige benaming is Denominazione di Origine Controllata. Soms aangevuld met een G als toevoeging aan de D.O.C. De G staat voor garantita en is een garantie voor typische kenmerken van en bepaalde wijn.
Wijnassortiment Gaja Piemonte Kwast Wijnkopers.
De Super-Toscans bestond uit een groep wijnmakers die zich destijds niet conformeerde aan de Italiaanse wijnwetgeving. Zo verkleinde hij ook de opbrengsten per hectare soms met wel de helft van het aantal toegestane liters. De resultaten zijn spectaculair en Gaja verovert met zijn prachtige Barbarescos het paradepaard van het bedrijf de hele wereld.
Italiaanse Wijnwetgeving Il Sapore.
In 1980 werd deze benaming ingevoerd en toegekend aan 4 wijnen van superieure kwaliteit uit Toscane en Piemonte die hun sporen op de internationale wijnmarkt al ruimschoots hadden verdiend: Brunello di Montalcino en Vino Nobile di Montepulciano beide uit Toscane, Barolo en Barbaresco beide uit Piemonte. Vandaag de dag telt Italië 33 DOCGs, waarvan de twee jongste wijnen Dolcetto di Dogliani Superiore of simpelweg Dogliani uit de Piemonte en de Cerasulo di Vittoria Sicilia sinds 2005 de G achter hun DOC mogen zetten.

Contacteer ons