Op zoek naar Wijnwetgeving Italië?

 
Wijnwetgeving Italië
Italiaanse Wijnwetgeving Il Sapore.
In 1980 werd deze benaming ingevoerd en toegekend aan 4 wijnen van superieure kwaliteit uit Toscane en Piemonte die hun sporen op de internationale wijnmarkt al ruimschoots hadden verdiend: Brunello di Montalcino en Vino Nobile di Montepulciano beide uit Toscane, Barolo en Barbaresco beide uit Piemonte. Vandaag de dag telt Italië 33 DOCGs, waarvan de twee jongste wijnen Dolcetto di Dogliani Superiore of simpelweg Dogliani uit de Piemonte en de Cerasulo di Vittoria Sicilia sinds 2005 de G achter hun DOC mogen zetten.
Wijnwetgeving Italieuml.
De wijnwetgeving is ingevoerd in 1963, met als eerste D.O.C.G. wijn de Vernaccia" di San Gimignano. Italieuml heeft eacuteeacuten van de strengste wijnwetgevingen ter wereld. In 1992 is de nieuwe wijnwetgeving ingevoerd door minister Goria met als naam: Wet" 164.
Italiaanse wijnwetgeving.
Sinds haar EG lidmaatschap van Italië worden de kwaliteit en herkomst van de wijnen door wetgeving vastgesteld. Bij het vaststellen van de normen is het Franse model gebruikt. De wijnwetgeving is pas in 1963 tot stand gekomen en de laatste herziening is van 1992.
Wijnwet Italië Zo.
De wijnwetgeving van Italië is in 1963 ingevoerd, Wist u dat Italië een van de strengste wetgevingen ter wereld heeft. In 1992 is de nieuwe wijnwetgeving ingevoerd onder de toenmalige minister Goria met als naam: Wet" 164. De herkomst van de wijn is in deze wet geregeld.
Le Marche Italie in één regio.
Provincie Pesaro-Urbino PU. De wijnwetgeving is in 1963 ingevoerd, met als eerste D.O.C.G. wijn de Vernaccia di San Gimignano. Italie heeft een van de strengste wetgevingen ter wereld. In 1992 is de nieuwe wijnwetgeving ingevoerd onder de toenmalige minister Goria met als naam: Wet" 164.
De Bordelezen van Itali.
Iedereen sprak nu over het potentieel van deze Italiaanse streek voor Bordelese druivensoorten. De tafelwijnen" werden voortaan Super" Tuscans" genoemd. En de wijnwetgeving werd aangepast. Tot hiertoe konden in Italië alleen wijnen van autochtone druiven op een DOC aanspraak maken Denominazione" di Origine Controllata, de Italiaanse versie van appellation" controlée.
Wijngebied: Italië Passie voor Horeca.
En Plinius de Oudere schreef al in het jaar 70 na Christus dat Italië de grootste wijnproducent was. Typisch Toscaans landschap met wijngaarden en cipressen. Wijnwetgeving van Italië. Als lid van de Europese Unie heeft Italië zich te houden aan de Europese wijnwet.
Het land van 400 druivenrassen.
Er werden grote volumes druiven geoogst, wat leidt tot lage kwaliteit. Bovendien had het land lange tijd geen echte wijnwetgeving. In 1963 ontstond een eerste wet ter bescherming van de herkomstbenamingen: Italië werd opgedeeld in D.O.C.'s' Denominazione di Origine Controllata, vergelijkbaar met de Franse A.O.C.

Contacteer ons